انتظار میرود از سرعت رشد صنعت ساخت و ساز در ایران در سال 2019 کاسته شود چرا که ضربه تحریمها در این سال نمود عملی پیدا خواهد کرد. بر این اساس کارشناسان پیشبینی میکنند صنعت ساخت و ساز در سال 2019 نسبت به سال قبل 5/7 درصد رشد نماید. این در حالی است که این رقم در سال 2018 برابر با 6/9 درصد بوده است.
ورود سرمایهگذاریهای خارجی به بازار ایران که تا پیش از این نیز اندک بود از این هم کمتر خواهد شد، زیرا شرکتهایی که در بازار ایالات متحده آمریکا حضور دارند از پروژههای جاری در ایران خارج خواهند شد. تمامی شرکتهای غربی و شرکتهای خصوصی چند ملیتی بزرگ چنین رویکردی را در پیش خواهند گرفت. البته برخی از شرکتهای کوچک و متوسط اروپایی همچنان برای حضور در بازار ایران ابراز تمایل خواهند کرد؛ بهویژه اگر تهران مجدداً پایبندی خود را به توافقنامه هستهای اعلام کند. با این حال، میزان تأثیر حضور این شرکتها بر رشد اقتصادی ایران بسیار محدود خواهد بود. علاوه بر این شرکتها، کشورهایی نظیر چین و روسیه احتمالاً تا حدودی به سرمایهگذاریهای خود در بازار ایران ادامه خواهند داد و از مزیت نبود رقبا استفاده خواهند کرد تا به قراردادهای پر سود در بخشهایی نظیر صنعت نفت و گاز و زیرساختها دست پیدا کنند.
ایران از یک موقعیت جغرافیایی مطلوب برخوردار است و این موضوع، زمینه را برای سرمایهگذاریهای خارجی در ایران در سالهای آتی فراهم خواهد آورد. هند، روسیه و ایران قصد دارند در نشستی که در 23 نوامبر 2019 برگزار میشود پروژه کریدور حمل و نقل بینالمللی شمال-جنوب را هر چه زودتر عملیاتی کنند. هدف از احداث این کریدور، تشویق هر چه بیشتر به افزایش همکاریهای ترانزیتی و بهبود دسترسیپذیری به کشورهای آسیای میانه است. راهاندازی این کریدور که از ظرفیت جا به جایی 20 تا 30 میلیون تن بار در سال برخوردار است باعث خواهد شد مدت زمان و هزینه حمل و نقل بار بین 30 تا 40 درصد کاهش یابد.
پاسخی بگذارید