منو

گزارش هاي تحليلي صنايع و بازارهاي ايران  

تحلیل صنعت کشاورزی

با بهره‌گیری از بهترین تکنیک‌های مدل‌سازی سری‌هاي زمانی و مدل‌سازی اقتصادسنجی/ علیتی انجام گرفته است. بدیهی است شكل دقیق مدل سری‌هاي زمانی از صنعتی به صنعت دیگر متفاوت است و داده‌ها با توجه به ویژگی‌های غالب آن صنعت ارزیابی می‌شوند.

 

تكنيك مورد استفاده در همه تحليل‌ها، بردارهای خودرگرسيون هستند. مزیت عمده بردارهای خودرگرسيون آن است که اجازه پيش‌بيني متغیری را با استفاده از چیزی بیش از تغییرات خود متغیر به عنوان اطلاعات توصیفی می‌دهند.

 

البته معمولآً پيش‌بيني برخی از متغیرهای فرعی صنعت مورد نظر، با استفاده از تغییرات پیشین (سابقه) متغیر انجام می‌شود که چنین تحلیل تک‌متغیره‌ای را مدل‌سازی تک‌متغیره می‌گویند. در تحلیل‌های موجود، از پرکاربردترین و معمول‌ترین شکل مدل‌های تک‌متغیره استفاده می‌شود که به آن مدل میانگین متحرک خودرگرسيون (ARMA) می‌گویند.

 

در تحلیل‌های انجام‌شده عمدتاً از برآوردکننده‌های کمینه مجذورات خطی (OLS) و از روش کل به جزء به منظور جلوگیری از وابستگی به بررسی‌های غیرعینی و افزایش استفاده از بررسی‌های عینی استفاده شده است.

 

باید توجه داشت که دخالت انسان نقش لازم و مؤثری در تمام تحلیل‌ها و تکنیک‌های پيش‌بيني ایفا می‌کند. دانش انسان در مورد صنعت، كمك مي‌كند داده‌های ناهماهنگ، نقاط عطف، مشکلات ساختاری و ویژگی‌های موقتی برخی داده‌ها کشف شوند که روش‌های کاملاً مکانیکی پيش‌بيني قادر به شناخت آن‌ها نیستند.

 

موارد ذیل به‌عنوان دخالت‌های انسانی در صنعت کشاورزی محسوب شده‌اند:

• توسعه فناوری که بر حجم تولید تأثیرگذار است (مانند افزایش استفاده از زیست‌فناوری)

• تغییرات شدید در تولیدات داخلی به دلیل افزایش سرمايه‌گذاري بخش خصوصی و دولتی و یا وضع قوانین جدید مانند تغییر تعرفه واردات و صادرات و يارانه‌ها

• تغییر در سبک زندگی و روندهای اجتماعی

• شکل‌گیری توافقات دوطرفه یا چندطرفه

• عوامل سیاسی


گزارش تحلیل صنعت کشاورزی ایران

فصل چهارم 2023

همراه با پیش‌بینی 5 ساله تا سال 2027


بین سال‌های 2018 تا 2022 سهم بخش کشاورزی ایران از تولید ناخالص داخلی این کشور 12/3درصد بود که نسبت به سهم این بخش از تولید ناخالص داخلی که طی دوره پنج ساله پیش‌ از اعمال مجدد تحریم‌ها 9/6درصد بود، افزایش پیدا کرده است. تحریم‎هایی که باعث کاهش سرمایه‌گذاری در این بخش شده و رشد بهره‌وری در صنعت کشاورزی را دچار تأخیر نمودند. البته تحریم‌ها تنها مانع رشد در صنعت کشاورزی ایران نبودند و عوامل دیگری از جمله همه‌گیری کووید19، خشکسالی در فصل زراعی 2022-2021، و افزایش ناگهانی قیمت موادغذایی در جهان به دنبال آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در فوریه 2022 نیز مزید بر علت شدند. تمامی این عوامل، در کنار افت ارزش ریال باعث شد تا تورم قیمت موادغذایی در ایران به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند که تأثیر مخرب این مسأله به صورت کاهش تخصیص مخارج خانوار به خرید اقلام و محصولات کشاورزی غیرضروری و در عین حال گران‌قیمت نمایان گردید. کارشناسان متخصص در حوزه ریسک ... [ادامه]


گزارشهای قدیمی تر


گزارش های مرتبط

کلیه‌ی حقوق مادی و معنوی وب‌سایت و گزارش‌ها و اطلاعات وابسته به آن، محفوظ و متعلق به بیزریپورت است.
× چگونه می توانم به شما کمک کنم ؟