منو

تحلیل صنعت نفت و گاز، با بهره‌گیری از بهترین تکنیک‌های مدل‌سازی سری‌هاي زمانی و مدل‌سازی اقتصادسنجی/علیتی انجام گرفته است. بدیهی است شكل دقیق مدل سری‌هاي زمانی از صنعتی به صنعت دیگر متفاوت است و داده‌ها با توجه به ویژگی‌های غالب آن صنعت ارزیابی می‌شوند.

تكنيك مورد استفاده در همه تحليل‌ها، بردارهای خودرگرسيون هستند. بردارهای خودرگرسيون اجازه پيش‌بيني متغیری را با استفاده از چیزی بیش از تغییرات خود متغیر به عنوان اطلاعات توصیفی می‌دهند.

 

البته معمولآً پيش‌بيني برخی از متغیرهای فرعی صنعت مورد نظر، با استفاده از تغییرات پیشین (سابقه) متغیر انجام می‌شود که چنین تحلیل تک‌متغیره‌ای را مدل‌سازی تک‌متغیره می‌گویند. در تحلیل‌های موجود، از پرکاربردترین و معمول‌ترین شکل مدل‌های تک‌متغیره استفاده می‌شود که به آن مدل میانگین متحرک خودرگرسيون (ARMA) می‌گویند.

 در تحلیل‌های انجام‌شده عمدتاً از برآوردکننده‌های کمینه مجذورات خطی (OLS) و از روش کل به جزء به منظور جلوگیری از وابستگی به بررسی‌های غیرعینی و افزایش استفاده از بررسی‌های عینی استفاده شده است.

 باید توجه داشت که دخالت انسان نقش لازم و مؤثری در تمام تحلیل‌ها و تکنیک‌های پيش‌بيني ایفا می‌کند. دانش انسان در مورد صنعت، كمك مي‌كند داده‌های ناهماهنگ، نقاط عطف، مشکلات ساختاری و ویژگی‌های موقتی برخی داده‌ها کشف شوند که روش‌های کاملاً مکانیکی پيش‌بيني قادر به شناخت آن‌ها نیستند.


گزارش تحلیل صنعت نفت و گاز ایران

فصل اول 2024

همراه با پیش‌بینی 10 ساله تا سال 2032


علی‌رغم آن‌که تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه ایران همچنان پابرجا هستند، تولید نفت ایران بار دیگر رو به افزایش گذاشته است. این رشد در تولید نفت به عوامل متعددی نسبت داده می‌شود که عبارتند از: بهبود قیمت نفت، کاهش بیشتر عرضه نفت از سوی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک موسوم به اوپک پلاس، کاهش اخیر در میزان تولید نفت روسیه و همچنین ازسرگیری روند مطلوب واردات نفت از سوی چین. البته مورد آخر، بیشترین سهم را در رشد تولید نفت خام ایران ایفا می‌کند، زیرا از زمانی که محدودیت‌های مرتبط با کووید19 در کشور چین برداشته شده، نرخ‌های رشد واردات در این کشور دورقمی شوند. البته همانطور که پیشتر اشاره شده بود، تا زمانی که توافق هسته‌ای میان ایران و ایالات متحده آمریکا، احیا نشده و این امر زمینه برچیده‌ شدن تحریم‌های صادرات نفت ایران را فراهم نکند، رشد تولید در ایران لزوماً با محدودیت‌هایی مواجه خواهد بود. حتی اگر تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه ایران برداشته شوند، باز هم بعید است ... [ادامه]


گزارشهای قدیمی تر


گزارش های مرتبط

کلیه‌ی حقوق مادی و معنوی وب‌سایت و گزارش‌ها و اطلاعات وابسته به آن، محفوظ و متعلق به بیزریپورت است.
× چگونه می توانم به شما کمک کنم ؟