شیوع بیماری کووید 19 در سال 2020 باعث شد مخارج واقعی خانوارها در این سال روند نزولی به خود بگیرد و نسبت به سال قبل از آن 6 درصد کاهش پیدا کند. در سال 2021 این روند متوقف خواهد شد و مخارج واقعی خانوارها بار دیگر به مسیر رشد باز خواهد گشت. بر این اساس پیشبینی میشود در سال 2021 مخارج واقعی خانوارها 3/9 درصد افزایش پیدا کند.
از زمان شیوع بیماری کووید 19 در ایران دولت با اجرای اقداماتی تلاش نموده است از سرعت انتشار این بیماری در کشور بکاهد. به عنوان مثال دولت بر اساس این که میزان ریسک ابتلا به بیماری کووید 19 در یک شهر چقدر است سه رنگ سفید، زرد و قرمز تعریف نموده و به طور مرتب شهرهای کشور را بر مبنای این سه رنگ تقسیمبندی میکند. بر اساس این الگو رنگ قرمز نشاندهنده بالاترین میزان ریسک ابتلا به بیماری است. در ابتدای ژانویه 2021 نرخ شیوع بیماری کووید 19 در ایران پایین آمد به طوری که هیچ یک از شهرهای ایران در دسته رنگ قرمز قرار نداشتند. بر این اساس دولت بخش اعظمی از محدودیتها از جمله محدودیت تردد افراد و محدودیتهای وضع شده در خصوص فعالیت کسب و کارهای غیرضروری را لغو نمود.
کارشناسان متخصص در حوزه دارو و سلامت بر این باورند که ایران جزء آخرین کشورهایی خواهد بود که موفق به خرید واکسن برای عموم شهروندان خود خواهد شد. به عبارت دیگر، ایران از لحاظ سرعت عمل در خرید واکسن جزء گروه سوم کشورهای جهان قرار دارد که در واقع آخرین گروه در این دستهبندی است. به طول انجامیدن خرید واکسن میتواند بر رشد مخارج مصرفکنندگان تاثیر منفی بگذارد زیرا تا زمانی که واکسن به تمامی افراد جامعه تزریق نشود کانونهای انتشار بیماری به طور مرتب در گوشه و کنار کشور ظاهر خواهد شد و متعاقبا دولت مجبور خواهد شد اعمال محدودیتهای سختگیرانه را از سر بگیرد.
پاسخی بگذارید