خلاصه مدیریتی
کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در این ماه نیز از بازار ساخت و ساز موفقتری نسبت به سایر کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا برخوردار هستند. در عین حال گروهبندی این منطقه متنوع میباشد، به طور کلی عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت، عمان و بحرین دارای بازده بالاتر و ریسک پایینتر در مقایسه با سایر کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا هستند. در این گزارش با استفاده از پیشبینیهای تخصصی صنعت، پایگاه دادههای پروژههای کلیدی زیربنایی و شاخصهای ریسک، روندهای کلیدی این دیدگاه مورد ارزیابی قرار گرفته است.
شرایط سختگیرانه مناقصه پروژههای مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر به سود شرکتهای بزرگ بینالمللی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر مصر خواهد بود. نتایج دو مناقصه آتی تولید برق بر پایه انرژی خورشیدی و بادی از اهمیت بالایی برخوردار است و نشان میدهد کدام شرکت، ظرفیت جدید در بخش رو به رشد انرژیهای تجدیدپذیر را در این کشور توسعه خواهد داد.
سطوح مالکیت خودرو در امارات متحده عربی طی پنج سال آینده با رشد 59درصدی مواجه خواهد شد که این مسأله ناشی از کاهش نرخ تورم و افزایش درآمدها خواهد بود. رشد درآمد جمعیت طبقه ثروتمند و متوسط که به ترتیب 10 و 60درصد از جامعه را تشکیل میدهند، فرصتهای مناسبی را برای رشد هر دو بخش خودروهای پریمیوم و خودروهای دارای اندازه متوسط ایجاد میکند.
با توجه به سن جمعیت و شیوع سبک زندگی بیتحرک، روند رو به رشد بار مالی قابل ملاحظه بیماری دیابت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ادامه خواهد یافت. افزایش سطح پوشش بیمه و رشد سطوح درآمد منجر به افزایش مخارج بیماری دیابت خواهد شد، به علاوه فرصتهای تجاری مناسبی برای شرکتهای بینالمللی مواد و محصولات دارویی، شرکتهای بیمه درمان و سلامت و ارائهدهندگان خدمات درمانی ایجاد خواهد شد.
بهرغم افت قیمت نفت پیشبینی میشود سطح تولید نفت در خاورمیانه در حد فاصل 2014 تا 2024 با رشد 7/14درصدی مواجه گردد. هزینههای پایین تولید در منطقه منجر به پیشرفت برنامههای توسعه خواهد شد. ظرفیت پالایش نیز از رشد قابل توجهی برخوردار میشود که متعاقباً سطح تقاضا برای نفت خام را افزایش خواهد داد.
اگرچه تغییرات جزئی در امتیازهای تقریباً تمامی کشورها صورت گرفته است، اما رتبهبندی ریسک/بازده صنعت مخابرات برای سهماهه چهارم 2015 با حداقل تغییرات مواجه بوده است. البته انتظار میرود رتبه کشورهای شمال آفریقا و ایران طی دو تا سه سال آینده به تدریج بالاتر رود که این مسأله ناشی از رشد دیتا در بین جمعیت گسترده این کشورها میباشد.
پیشبینی میشود بخشهای معادن و فلزات عمان طی سالهای آتی با رشد قابل توجهی مواجه گردند. میزان سرمایهگذاری بهویژه در بخش معادن مس و فلز آلومینیوم افزایش مییابد. از آنجا که دولت عمان درصدد تنوعبخشی به اقتصاد و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است، انتظار میرود بخشهای معادن و فلزات با فرصتهای سرمایهگذاری بسیاری مواجه گردند.
پاسخی بگذارید