• کارشناسان بر این باورند که رکود در رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ایران کماکان به قوت خود باقی خواهد ماند و بر همین اساس نیز پیشبینی مینمایند که تولید ناخالص داخلی واقعی ایران در سال مالی 2024-2023 به میزان 5درصد رشد خواهد کرد و سپس این نرخ رشد در سال مالی 2025-2024 به 3/8درصد و در سال مالی 2026-2025 به رقم بسیار کوچکتر 1/8درصد کاهش خواهد یافت.
• این موضوع نامساعدتر شدن چشمانداز رشد صادرات ایران را منعکس میکند. زیرا به دلیل تحریمهای جدیدی که ایالات متحده آمریکا علیه صادرات نفت ایران وضع کرده، تقاضا برای نفت ایران از سوی بازارهای خارجی به ویژه سرزمین اصلی چین، کاهش یافته است.
• تداوم نرخ بالای رشد تورم در ایران، در کنار فشارهای مالی که پیوسته رو به افزایش هستند و علت آن نیز کاهش درآمدهای نفتی است، باعث خواهند شد تا طی چند فصل آینده موانعی در مسیر رشد دو شاخص مصرف و رشد سرمایهگذاری به وجود آیند.
• اعتقاد بر این است که در پی حمله ایران به خاک اراضی اشغالی با موشک بالستیک در تاریخ اول اکتبر 2024، تبادل آتش میان این دو کشور علیه یکدیگر، در قالب حملات تلافیجویانه، ادامه پیدا کند که البته ممکن است فشارهای دیپلماتیک منجر به پیدا شدن یک راه حل نهایی برای کاهش سطح تنشها گردد.
• اگرچه کارشناسان انتظار دارند که مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران همچنان به دنبال پیدا کردن راهکارهایی جهت برقراری ارتباط بهتر با ایالات متحده آمریکا و سایر بازارهای غربی باشد. اما واقعیت دیگر این است که پیشرفت در روند دستیابی به یک توافقنامه هستهای جدید به واسطه افزایش تنشهای منطقه مختل خواهد شد.
پاسخی بگذارید