منو

تحلیل صنعت نفت و گاز، با بهره‌گیری از بهترین تکنیک‌های مدل‌سازی سری‌هاي زمانی و مدل‌سازی اقتصادسنجی/علیتی انجام گرفته است. بدیهی است شكل دقیق مدل سری‌هاي زمانی از صنعتی به صنعت دیگر متفاوت است و داده‌ها با توجه به ویژگی‌های غالب آن صنعت ارزیابی می‌شوند.

تكنيك مورد استفاده در همه تحليل‌ها، بردارهای خودرگرسيون هستند. بردارهای خودرگرسيون اجازه پيش‌بيني متغیری را با استفاده از چیزی بیش از تغییرات خود متغیر به عنوان اطلاعات توصیفی می‌دهند.

 

البته معمولآً پيش‌بيني برخی از متغیرهای فرعی صنعت مورد نظر، با استفاده از تغییرات پیشین (سابقه) متغیر انجام می‌شود که چنین تحلیل تک‌متغیره‌ای را مدل‌سازی تک‌متغیره می‌گویند. در تحلیل‌های موجود، از پرکاربردترین و معمول‌ترین شکل مدل‌های تک‌متغیره استفاده می‌شود که به آن مدل میانگین متحرک خودرگرسيون (ARMA) می‌گویند.

 در تحلیل‌های انجام‌شده عمدتاً از برآوردکننده‌های کمینه مجذورات خطی (OLS) و از روش کل به جزء به منظور جلوگیری از وابستگی به بررسی‌های غیرعینی و افزایش استفاده از بررسی‌های عینی استفاده شده است.

 باید توجه داشت که دخالت انسان نقش لازم و مؤثری در تمام تحلیل‌ها و تکنیک‌های پيش‌بيني ایفا می‌کند. دانش انسان در مورد صنعت، كمك مي‌كند داده‌های ناهماهنگ، نقاط عطف، مشکلات ساختاری و ویژگی‌های موقتی برخی داده‌ها کشف شوند که روش‌های کاملاً مکانیکی پيش‌بيني قادر به شناخت آن‌ها نیستند.


گزارش تحلیل صنعت نفت و گاز ایران

فصل دوم 2025

همراه با پیش‌بینی 10 ساله تا سال 2034


با روی کار آمدن دولتی به ریاست جمهوری دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا در ماه ژانویه، ریسک‌ها برای بخش نفت و گاز ایران به شدت افزایش یافته‌اند. احتمالاً دولت ترامپ همچون دور اول ریاست جمهوری وی، تلاش خواهد کرد میزان صادرات نفت ایران را به شدت کاهش دهد. البته ایران هم تمهیداتی در این خصوص اندیشیده و با ایجاد زیرساخت‌هایی موسوم به زیرساخت سایه امکان تجارت آسان‌تر نفت و فروش آن به خریداران خود را طی سالهای اخیر، فراهم کرده، ضمن آن که در همین سالها کشورهای خریدار نفت ایران به شکل قابل ملاحظه‌ای تغییر کرده‌اند. بنابراین، بعید است آن میزان افتی که در سطح تولید و صادرات نفت ایران در سال 2018 اتفاق افتاد، بار دیگر تکرار شود. با این وجود، کارشناسان معتقدند تولید نفت در ایران به میزان چشمگیری کاهش خواهد یافت تا جایی که پیش‌بینی می‌شود حجم تولید نفت خام در ایران، در سال 2025 نسبت به یک سال قبل از آن 4درصد و در سال ... [ادامه]


گزارشهای قدیمی تر


گزارش های مرتبط

کلیه‌ی حقوق مادی و معنوی وب‌سایت و گزارش‌ها و اطلاعات وابسته به آن، محفوظ و متعلق به بیزریپورت است.
× چگونه می توانم به شما کمک کنم ؟