منو

گزارش هاي تحليلي صنايع و بازارهاي ايران  

تحلیل صنعت کشاورزی

با بهره‌گیری از بهترین تکنیک‌های مدل‌سازی سری‌هاي زمانی و مدل‌سازی اقتصادسنجی/ علیتی انجام گرفته است. بدیهی است شكل دقیق مدل سری‌هاي زمانی از صنعتی به صنعت دیگر متفاوت است و داده‌ها با توجه به ویژگی‌های غالب آن صنعت ارزیابی می‌شوند.

 

تكنيك مورد استفاده در همه تحليل‌ها، بردارهای خودرگرسيون هستند. مزیت عمده بردارهای خودرگرسيون آن است که اجازه پيش‌بيني متغیری را با استفاده از چیزی بیش از تغییرات خود متغیر به عنوان اطلاعات توصیفی می‌دهند.

 

البته معمولآً پيش‌بيني برخی از متغیرهای فرعی صنعت مورد نظر، با استفاده از تغییرات پیشین (سابقه) متغیر انجام می‌شود که چنین تحلیل تک‌متغیره‌ای را مدل‌سازی تک‌متغیره می‌گویند. در تحلیل‌های موجود، از پرکاربردترین و معمول‌ترین شکل مدل‌های تک‌متغیره استفاده می‌شود که به آن مدل میانگین متحرک خودرگرسيون (ARMA) می‌گویند.

 

در تحلیل‌های انجام‌شده عمدتاً از برآوردکننده‌های کمینه مجذورات خطی (OLS) و از روش کل به جزء به منظور جلوگیری از وابستگی به بررسی‌های غیرعینی و افزایش استفاده از بررسی‌های عینی استفاده شده است.

 

باید توجه داشت که دخالت انسان نقش لازم و مؤثری در تمام تحلیل‌ها و تکنیک‌های پيش‌بيني ایفا می‌کند. دانش انسان در مورد صنعت، كمك مي‌كند داده‌های ناهماهنگ، نقاط عطف، مشکلات ساختاری و ویژگی‌های موقتی برخی داده‌ها کشف شوند که روش‌های کاملاً مکانیکی پيش‌بيني قادر به شناخت آن‌ها نیستند.

 

موارد ذیل به‌عنوان دخالت‌های انسانی در صنعت کشاورزی محسوب شده‌اند:

• توسعه فناوری که بر حجم تولید تأثیرگذار است (مانند افزایش استفاده از زیست‌فناوری)

• تغییرات شدید در تولیدات داخلی به دلیل افزایش سرمايه‌گذاري بخش خصوصی و دولتی و یا وضع قوانین جدید مانند تغییر تعرفه واردات و صادرات و يارانه‌ها

• تغییر در سبک زندگی و روندهای اجتماعی

• شکل‌گیری توافقات دوطرفه یا چندطرفه

• عوامل سیاسی


گزارش تحلیل صنعت کشاورزی ایران

فصل سوم 2024

همراه با پیش‌بینی 5 ساله تا سال 2028


در طول چند فصل زراعی گذشته، بخش کشاورزی ایران با موانع دشواری روبه‌رو بوده است که دو مورد از مهمترین این موانع، یکی خشکسالی طولانی‌مدت در طول سالهای 2020 تا 2023 و دیگری اعمال مجدد تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور در سال 2018 بوده است. این مشکلات باعث شده تا فشارهای وارد شده بر این بخش در اثر شرایط نامطلوب حاکم بر صنعت کشاورزی بین المللی که از سال 2020 وجود داشته، تشدید گردند. این شرایط نامطلوب خود دلایل مختلفی دارد که عبارتند از: اختلالات مرتبط با مسأله همه‌گیری، فعالیت بلندمدت پدیده جوّی لانینا پس از رخداد پدیده ال نینو با شدت بالا، و آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین. در مجموع، ایران طی دورانی که هزینه‌های واردات محصولات کشاورزی افزایش پیدا کرده بود، با مشکل کاهش تولید در داخل نیز مواجه بود و همین موضوع باعث شده تا تورم قیمت موادغذایی افزایش پیدا کرده و قدرت خرید مصرف‌کنندگان کاهش یابد. پیش‌بینی‌ها بیانگر این دیدگاه هستند که تولید محصولات کشاورزی ... [ادامه]


گزارشهای قدیمی تر


گزارش های مرتبط

کلیه‌ی حقوق مادی و معنوی وب‌سایت و گزارش‌ها و اطلاعات وابسته به آن، محفوظ و متعلق به بیزریپورت است.
× چگونه می توانم به شما کمک کنم ؟